Nyomtató  4 terméket találtam.

Showing 1 - 4 of 4 items
Showing 1 - 4 of 4 items
Nyomtató

A nyomtató vagy ahogy sokan hivatkoznak rá, printer, egy olyan hardver, kimeneti periféria, mely a számítógépen lévő digitális adatainkat, dokumentumainkat képes megjeleníteni általában papíron, fizikai formában. Manapság a legnépszerűbb adatkiviteli eszközök között tartjuk számon. Az első nyomtatók óta rengeteg fejlődésen, generációs változáson mentek keresztül, míg végül eljutottunk a ma legelterjedtebb nyomtatókhoz.

 

A ma leginkább kapható nyomtatók működési elvét tekintve 2 fajtát különböztethetünk meg.

Lézeres és tintasugaras.

 

A lézernyomtató működési elve: a lézernyomtatóban speciális, fényérzékeny anyaggal bevont és elektromosan feltöltött henger található. Ezen egy lézersugárral jelölik meg a nem fehér pontokat: ahol a lézer a hengerhez ér, ott a henger semleges lesz vagy ellentétesen lesz töltött a henger többi részéhez képest. Amikor pedig a henger a festékrésszel érintkezik, akkor azokra a részekre tapad festék, melyeket ért a lézersugár. A színes lézernyomató ugyanígy működik, annyi különbséggel, hogy 4 fekete-fehér lézernyomtató mechanikája dolgozik egyidejűleg és az egyetlen fényérzékeny hengerre a világoskék (cián), lila (bíbor), sárga és fekete festékhengerekről egymás után kerülnek fel a színek.

 

A tintasugaras nyomtató működési elve: a tintasugaras nyomtatók tintapatronok segítségével tintacseppeket juttatnak a papírlapra. A patronban van egy porlasztó, ez megfelelő méretű tintacseppekre alakítja a tintát, és a papírlapra juttatja azt. A színes tintasugaras nyomtató ugyanezen eljárás szerint működik, általában a 4 alapszín keverésével éri el a kívánt árnyalatot. Megfelelő tintasugaras nyomtatóval nagyon jó minőségű színes képek, fotók is nyomtathatók, akár otthoni környezetben is.

 

A kínálatunkban elérhető HP OfficeJet Pro 6970 nyomtató az utóbbi kategóriába tartozik, így megfelelő papírra nyomtatva, akár családi fényképeinket is elkészíthetjük.