Az sov24.hu oldalon kizárólag legális termékeket talál. Használt szoftvereinkkel szeretnénk hozzájárulni a magánszemélyék és vállalatok költségcsökkentéséhez, ugyanakkor a legális szoftverhasználat térnyeréséhez is. 

Mi az az OEM licenc illetve szoftver?

Egyedi, nem örökös licenc. Hardverhez kötött. Az OEM használt szoftver azonban licenc formában is továbbértékesíthétő, ugyanis a hardverhez kötöttség nem zárja ki, hogy a legális tulajdonosa eladja. Eladható és vásárolható. Létezik telepítő médiával és anélküli változata is. 
Tehát az OEM használt szoftverek teljes jogbiztonsággal vásárolhatóak.#

Miért nem tudom aktiválni a Windows 10-et?

Az aktiválási problémák elkerülése érdekében azt ajánljuk hogy telepítse újra a szoftvert a gyártó oldalán elérhetövé tett aktuális linkröl (vásárlás esetén e-mailben is elküldjük a letöltési linket).

Hogyan tudjuk termékeinket ilyen kedvezményes áron kínálni? És Önök hogyan tudnak megbizonyosodni a szoftver jogtisztaságáról?

A használt szoftverek főleg csődeljárások, átszervezések és elbocsátások során kerülnek hozzánk, de akár a rendszerek frissítése miatt is feleslegessé válhatnak. Ezek előnye nem csak a kedvezőbb árban rejlik, hanem abban is, hogy több keresett,  de régebbi szoftver változat új termékként már nem kerül forgalomba. 

Az általunk árult szoftvereket az EU-s jogszabályok alapján saját hardverünkről választjuk le és így garantálni tudjuk, hogy Önök nem hamisítványt kapnak. Azáltal, hogy a szoftvert és a hardvert külön értékesítjük nagyon kedvező árakat tudunk biztosítani. Biztosítékként szolgál a tőlünk kapott számla (ezen a termékkulcs is megtalálható), amelyet PDF formátumban kapnak meg e-mailben illetve a felhasználói fiókból akármikor újra letölthető. Viszonteladók, hivatalok és céges ügyfelek részére külön szolgáltatásként ingyenesen kiküldjük postai úton az eredeti licenceket (legalább 10 db vásárlása esetén).

Jogi háttér:

Az Európai Bíróság döntése alapján szabadon lehet kereskedni a használt szoftverek licencével. Ez a határozat az immateriális formában létező, vagyis letölthető szoftverek esetében is lehetővé teszi az adás-vételt.

2012-ben az Európai Bíróság ítélete (C-128/11) új korszakot nyitott a használt szoftverek kereskedelmében. Nyugat-Európában illetve az Egyesült Államokban már megszokott gyakorlat hogy, hogy a már nem használt, nem szükséges szoftvereket továbbértékesítik. Az ilyen kereskedelem jogalapja a jogkimerülés, amit még az EU szoftver-irányelve vezetett be a jogrendbe (91/250/EGK 4. cikk c) pont). A jogkimerülés szabálya szerint a szerző kizárólagos terjesztési joga megszűnik, ha már forgalomba hozta a szoftvert (Szjt. 23) A Bíróság 2012-es ítéletének lényege, hogy nemcsak a fizikai adathordozón eladott szoftver kapcsán merül ki a szerző joga, hanem a letöltések (DVD-n vagy CD-n meg nem jelenő programok) kapcsán is ugyanaz a helyzet áll elő. A letöltött szoftvert szabadon tovább lehet adni, ebbe az átruházásba a szoftvergyártó már nem szólhat bele. Átadás után természetesen törölni kell a másodlagos eladó saját számítógépéről a szoftvert.

Az Európai Unión belül egy egységes szerzői jogról beszélhetünk. Ez kimondja, hogy a gyártó szerzői joga kimerül, amikor szoftverét első alkalommal eladja (EU irányelv 2001/29/EG, 28. bekezdés). 
Összefoglalóan eddig a következő jogok lettek definiálva a használt szoftverek licenceinek továbbértékesítésére vonatkozóan:
- licencek egyesével történő eladása megengedett 
- volumen licence egyesével történő eladása megengedett 
- online átruházható licencek kereskedelme megengedett 
- a használt szoftvert vásárló személy updatekhez való joga megmarad

Források: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/ALL/?uri=CELEX:62011CJ0128

http://www.jogiforum.hu/blog/2/66

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/ALL/?uri=CELEX:31991L0250

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900076.TV

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/PDF/?uri=CELEX:32001L0029&from=DE

Miért érdemes használt szoftvert venni?

A használt licenc kedvezőbb áron kapható. Általánosságban 30-50% árelőnnyel, de egyes esetekben akár 50%-kal.

Kik vásárolhatnak használt szoftvert?

Mindenki: magánszemély, cég vagy akár rendszergazda is. 

Nem kapta meg a terméket?

A fizetés hozzárendelése Paypal esetében azonnal megtörténik automatikusan; az átutalás esetén 2-3 munkanapot igénybe vehet.

Gyakran előfordul, hogy az e-mail cím megadásánál egy elírás történik. Ha letölthető terméket vásárolt és az aktiváló e-mail több óra elteltével sem érkezik meg, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy e-mail címét leellenőrizhessük. A Bíróság úgy találta, hogy a letölthető és fizikai formában létező szoftvereket egyforma elbírálás illeti meg, így a szoftverlicencek a szoftver formátumától függetlenül továbbértékesíthetőek.

Nem kap választ kérdésére?

Néhány vásárlónk figyelmen kívül hagyja arra vonatkozó kérésünket, hogy a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével és ne e-mailben forduljon hozzánk (pl.: „Kérjük, ne válaszoljon erre az e-mailre..”). Kérjük, minden esetben a weboldalunkon található kapcsolatfelvételi űrlapot használja kérdése esetén.

 

Nem sikerül az aktiválás?

Gyakori problémák:

Frissítés Windows 10 rendszerre:

Sajnos Microsoft csak a Windows 7 Windows 10-re történő frissítését teszi ingyenesen lehetővé az akciós időszakban illetve csak ezt lehet hosszútávon használni. Itt fontos a Windows 7-ről Windows 10-re történő frissítési alkalmazás futtatása. Egy Windows 7 termékkulcssal nem lehet Windows 10 programot aktiválni (szükséges a frissítési alkalmazás futtatása).

CD vagy DVD írása ISO-fájlból (A Windows 7 rendszerre érvényes) - Windows lemezképíróval

Az ISO-fájl (más néven lemezkép) egyetlen fájl, amely egy teljes adat CD vagy DVD másolata. Az ISO-fájlból írt CD-n vagy DVD-n ugyanazok a mappák, fájlok és tulajdonságadatok találhatók, mint az eredeti lemezen.

A többnyire .iso vagy .img fájlnév-kiterjesztésű lemezképfájlok a Windows lemezképíróval írhatók írható CD-re vagy DVD-re. Az, hogy a képfájl írható CD, DVD vagy Blu-ray lemezre írható-e, a lemezírótól és az abban írható lemezek típusától, a lemezképfájl méretétől, valamint attól az eszköztől függ, amelyben később a lemezt használni fogja.

 1. Helyezzen be egy írható CD, DVD vagy Blu-ray lemezt a lemezíróba.

 2. A Számítógép eszköz megnyitásához kattintson a Start gombra A Start gomb, majd a Vezérlőpult parancsra.

 3. A Windows Intézőben keresse meg a lemezképfájlt, és kattintson rá duplán.

 4. Ha több lemezíróval rendelkezik, a Windows lemezképíró CD-író listájában kattintson a használni kívánt íróra.

 5. (Nem kötelező) Ha ellenőrizni kívánja, hogy a lemezkép megfelelően lett-e a lemezre írva, jelölje be a Lemez ellenőrzése az írás befejeztével jelölőnégyzetet.

  Ha a lemezképfájl sértetlensége alapvető fontosságú (például a lemezképfájl egy belső vezérlőprogram frissítését tartalmazza), jelölje be a jelölőnégyzetet.

 6. Kattintson az Írás gombra a lemez írásához.

ISO írása USB-re - Windows 7 USB / DVD Download Tool: 

Ez a hivatalos eszköz, bootolható USB-t készítéshez. Annak ellenére, hogy az eszközt eredetileg a Windows 7-hez tervezték, működik Windows 8-al is. A felhasználói felülete egyszerű, és könnyen használható.

Free-Tool-to-Create-Bootable-USB-from-ISO-file_thumb

ISO írása USB-re - Rufus: 

Talán a legjobb eszköz a munkára. A Rufus ellenőrzi az USB-meghajtót hibás blokkok után kutatva az ISO fájl tartalmának átvitele előtt, és természetesen azt is lehetővé teszi, hogy bootolható ISO fájlt készíts a telepítő fájlokból.Teljesen kompatibilis az USB 3.0-s eszközökkel, és még gyorsabb is, mint a vetélytársai. A program hordozható, nem igényel telepítést.

Free-Tool-to-Create-Bootable-USB-from-ISO-file-Picture2

Windows 7 rendszerkövetelmények:

Ha a Windows 7 rendszert szeretné futtatni a számítógépén, az alábbiakra lesz szüksége:

 • 1 gigahertzes (GHz) vagy gyorsabb 32 bites (x86) vagy 64 bites (x64) processzor*

 • 1 gigabájt (GB) RAM (32 bites rendszerhez) vagy 2 GB RAM (64 bites rendszerhez)

 • 16 GB (32 bites rendszerhez) vagy 20 GB (64 bites rendszerhez) szabad lemezterület

 • DirectX 9 grafikus eszköz WDDM 1.0 vagy újabb illesztőprogrammal

Bizonyos funkciók használatához a következő követelményeknek is teljesülniük kell:

 • Internet-hozzáférés (ennek esetleges díja a felhasználót terheli)

 • A felbontástól függően a videolejátszáshoz további memória és fejlettebb grafikus hardver szükséges

 • Előfordulhat, hogy bizonyos játékhoz és programhoz a DirectX 10 -es vagy újabb verzióval kompatibilis videokártyára van szükség az optimális teljesítmény eléréséhez

 • Néhány Windows Media Center-funkcióhoz TV-vevő és további hardver lehet szükséges

 • A Windows Touch és a táblaszámítógépek használatához speciális hardvereszközök szükségesek

 • Az Otthoni csoport használatához hálózat, valamint a Windows 7 rendszert futtató számítógépek szükségesek

 • A DVD/CD-íráshoz kompatibilis optikai meghajtó szükséges

 • A BitLocker szolgáltatáshoz a Platformmegbízhatósági modul (TPM) 1.2-es verziója szükséges

 • A BitLocker To Go használatához USB flash meghajtó szükséges

 • A Windows XP Mode további 1 GB RAM-ot és további 15 GB merevlemez-területet igényel.

 • A zene és a hangok lejátszásához audiokimenet szükséges

A termékszolgáltatások és a grafikus megjelenítés függ az adott rendszer-konfigurációtól. Egyes szolgáltatások további vagy fejlettebb hardvereszközöket igényelhetnek.

Többmagos processzorral rendelkező számítógépek:
A Windows 7-et a mai többmagos processzorokra tervezték. A Windows 7 összes 32 bites verziója támogatja legfeljebb 32 processzormag használatát, míg a 64 bites verziók akár 256 processzormagot is támogatnak.

Több processzort tartalmazó számítógépek:
A kereskedelmi forgalomban kapható kiszolgálók, munkaállomások és más korszerűbb számítógépek több fizikai processzort is tartalmazhatnak. A Windows 7 Professional, Enterprise és Ultimate kiadása két fizikai processzor használatát teszi lehetővé, hogy a legjobb teljesítményt biztosítsa ezeken a számítógépeken. A Windows 7 Starter, Home Basic és Home Premium kiadása csak egy fizikai processzort ismer fel.

* Ha az egyes gyártóktól (például Intel, AMD, NVidia vagy Qualcomm) származó új processzorokon vagy lapkakészleteken futnak, a Windows korábbi verziói (beleértve a Windows 7-et) korlátozott támogatással rendelkeznek.

A Windows 10-re történő frissítési lehetőség nem jelenik meg:

Hogy ne kelljen szükségtelenül sokáig várnia a Windows 10-re történő frissítéssel, a következőt javasoljuk:

-          Aktiválja a Windows 7 / 8 programot a tőlünk kapott termékkulcs segítségével

-          Töltse le a Media Creation Tool-t a Microsoft oldaláról

-          Indítsa el az alkalmazást és válassza a Windows 10-re történő frissítés végrehajtását